|
Aktif Konular Puan Üye Listesi Takvim Arama |
| Hukuk Soruları | |
|
Konu: İsim tashihi dava dilekçe örneği |
|
| << Önceki Sayfa 4 |
| Yazar | Mesaj | |
|
serseri
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 11-Mayıs-2010 Konum: Bolu Gönderilenler: 6 ![]() Rep: 2 |
![]() Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2010 Saat 16:32 |
|
yoooooooo öyle bir şey verilmedi sadece karar metni verildi
|
|
![]() |
|
|
manfred
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 24-Mayıs-2010 Konum: İstanbul Gönderilenler: 1 ![]() Rep: 0 |
![]() Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2010 Saat 20:54 |
|
arkadaşlar ismimi değiştirmek istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor gördüğüm kadarıyla şahit gerekiyor bunun için herhangi biri olması yeterlimi değiştiren birisi nasıl yaptığını yazabilir mi?
|
|
![]() |
|
|
Toprak
Üye
Kayıt Tarihi: 21-Ağustos-2007 Konum: Gaziantep Gönderilenler: 59 ![]() Rep: 2 |
![]() Gönderim Zamanı: 25-Mayıs-2010 Saat 08:46 |
|
o halde hangi mahkemeye gittiysen o mahkemenin kalemine gidip kesinleşme şerhini talep et versinler. kesinleşme şerhi olmadan elindeki karar bir işe yaramaz.
|
|
|
dünyanın en tehlikeli canavarı iyi hukuk bilen hukukçudur
|
|
![]() |
|
|
serseri
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 11-Mayıs-2010 Konum: Bolu Gönderilenler: 6 ![]() Rep: 2 |
![]() Gönderim Zamanı: 26-Mayıs-2010 Saat 14:45 |
|
tm toprak ya sağol yarın gidip kaleme sorayım yardımların için teşekkürler
|
|
![]() |
|
|
oRock_chekic
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 26-Temmuz-2010 Saat 18:34 |
|
merhaba serseri kardeşim.
ben de ismime bir isim eklemek için dava açıcam bu aralar. senin mahkemen kaç celse sürdü? hakim yazılı bir belge falan istedi mi? tanık dinlettin mi? davayı ilk açtığında dilekçendeki gerekçelerin nelerdi? bu konuda bana bilgi verirsen çok memnun olurum. bi de mümkünse karar örneğini isteyecektim senden |
|
![]() |
|
|
kubkan
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 28-Temmuz-2010 Konum: Adana Gönderilenler: 1 ![]() Rep: 0 |
![]() Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2010 Saat 00:16 |
|
iyi günler ben 13 yaşındaki oğlum için isim tashihi yaptırmak istiyorum..davayı avukatsız takip edeceğim..buna uygun dilekçe örneği gönderebilirmisiniz..ayrıca gaziantepten adanaya tayinen geldik..davayı adanada açabilirmiyim..şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.syg.
|
|
![]() |
|
|
mbee2005
Yeni Üye
![]() Gönderim Zamanı: 01-Eylül-2010 Saat 14:40 |
|
Merhaba Toprak Bey,
Almanya doğumlu ve çift uyrukluyum. Murat Thomas olarak iki ismim var. Alman doğum belgemde, Alman pasaportu ve nüfüsumda her iki ismim yazılı olmasına rağmen, Türkiye nüfüs kaydımda Thomas olan ikinci ismim yazılı değil. Yurtdışında her iki ismim de resmi kayıtlarda ve belgelerde geçiyor. Yurtdışı çalışma, sigorta veya diğer resmi veya özel haklarımın Türkiye'ye taşınmasında sorun olduğu yada ölümümden sonra eşime ve çocuklarıma kalabilecek miras durumularında, Türkiye'de ikinci ismim olan Thomas nüfusumda yazmadığından miras intikal durumlarında da sorun oluştuğunu öğrendim. Bu sebeplerden dolayı ikinci ismimi mahkeme yoluyla ekletmek için nasıl bir yol izlemeliyim? yada Nüfüs müdürlüğüne yazılı taleple de ekleme olur mu? Forumda diğer tüm kişilere olan cevaplarınızı inceledim, bana uygun bir cevabınızı bulamadım. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Saygılarımla |
|
![]() |
|
| << Önceki Sayfa 4 |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|